Gabriel: Türkiye ‘güvenli ülke‘

Düzenleyen:
Gabriel: Türkiye ‘güvenli ülke‘

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakan Yardımcısı Gabriel, Türkiye’nin sığınmacılar için ‘güvenli ülke‘ ilan edilmesi önerisine destek verdi.

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, sığınmacılar konusunda Türkiye'nin ‘güvenli ülke‘ ilan edilmesinden yana olduğunu açıkladı. Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Gabriel, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, AB Komisyonu'nun bu yöndeki önerisini desteklediğini belirtti.

Gabriel, Türkiye'nin ‘güvenli ülke‘ olarak sınıflandırılmasının Türkiye'den iltica başvurularının artık incelemeye alınmayacağı anlamına gelmediğini belirterek, takibat altındaki Kürtler gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Alman makamlarına başvurmaya devam edebileceğini, yapılan incelemeler sonrasında kendilerine iltica hakkı tanınabileceğini kaydetti.

'ALAYSI BİR ÖNERİ'

Sol Parti dış politika sözcüsü Sevim Dağdelen, Türkiye'deki insan hakları durumu açısından ‘güvenli ülke‘ önerisini son derece olumsuz sonuçlara yol açacak, alaysı bir öneri olarak nitelendirdi. Dağdelen, Türkiye'nin ‘muhalifler, gazeteciler, insan hakları aktivistleri, sendikacılar, Aleviler, özellikle de Kürtler için güvenli ülke olmadığını‘ belirterek, ‘Sığınmacıları Türkiye'ye geri gönderen, insan hakları ihlalleri suçuna bizzat ortak olmuş olur“ diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...