Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'deki motosiklet yasağı iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen'deki motosiklet yasağı iptal edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hadramevt'te güvenlik güçlerine yönelik saldırıların önüne geçmek için alınan motosiklet yasağı kararı iptal edildi.

Yemen'in Hadramevt kentinde, güvenlik güçlerine yönelik saldırıların önüne geçmek amacıyla konulan motosiklet kullanımı yasağının iptal edildiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hadramevt Valisi Ahmed bin Berik, kent genelinde motosiklet kullanımının 1 ay süreyle yasaklanması kararını iptal etti.

Valinin, müsteşarının savunduğu motosikleti yasaklama kararın uygun olmadığı yönündeki görüşüne itimat ederek karardan vazgeçtiği ifade edildi.

Vali Berik, bugün yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik saldırıların giderek artması üzerine kent genelinde motosiklet kullanımının yasaklandığını ve bu akşam itibarıyla yürürlüğe girecek kararın bir ay süreyle uygulanacağını belirtmişti.

Yerel kaynaklar ise kentte son 6 yıldır çoğu El-Kaide militanları tarafından düzenlenen suikastların motosiklet kullanılarak gerçekleştirilmesi nedeniyle böyle bir karar alındığını ifade etmiş, ancak Hadramevt'in merkezindeki El-Mukella ile sahil semtlerinin El-Kaide'nin kontrolünde olmasının, yasağın uygulanmasının önünde engel teşkil edeceğini aktarmıştı. Ayrıca, kent sakinlerinin büyük çoğunluğunun ulaşım için motosiklet kullanımını tercih ediyor olması da kararın uygulamaya konulmasını zorlaştırdığına işaret edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...