Türkmenler ambulansları kamufle ederek koruyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkmenler ambulansları kamufle ederek koruyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Bayırbucak bölgesinde yaralı ve hastalara hizmet veren ambulanslar, Rus ve rejim güçleri tarafından vurulma tehdidine karşı çeşitli yöntemlerle kamufle edilerek korunuyor.

Suriye'de yaklaşık 5 yıldır devam eden savaş nedeniyle çatışmaların yoğun olduğu bölgede faaliyet gösteren sahra hastanesinde ambulans şoförlüğü yapan Raci Hacı Hüseyin, AA muhabirine, Rus ve Esed rejimine bağlı silahlı güçler tarafından vurulmaması için ambulansları mevsime uygun renklere göre kamufle ettiklerini söyledi.

Yaralı ve hastaları taşıyan ambulansların bombaların hedefinde olduğuna dikkati çeken Hüseyin, ilkyardım araçlarını arazi ve yollarda fark edilmemeleri amacıyla gizlemeye çalıştıklarını anlattı.

Hüseyin, "Bayırbucak'taki köylerde bulunan tüm insanlara hizmet veriyoruz ancak Rus uçakları ve rejim güçleri, ambulansı gördüğünde vurmak için çabalıyor. Rus uçaklarının vurmaması için ambulanslar kamufle edildi" diye konuştu.

"Tank bomba attı ve önümüze düştü"

"Ambulansları saldırılardan korumak için bazen çamurla boyuyoruz, bazen de çeşitli kumaş veya ağaç dallarıyla saklıyoruz" diyen Hüseyin, şunları kaydetti:

"Rejim birlikleri de Rus uçakları da ambulansı fark ettiğinde ateş ediyor. Taşıdığımız çocuk da olsa fark etmiyor, her gördüklerinde saldırı yapıyorlar. Bombalarla parçalanan insanları kurtarabilmek için çalışıyoruz ama rejim ve destekçileri, herkesi öldürmeye çabalıyor. Allah bizlere yardım etsin, artık burada ayakta kalabilmek çok zor oldu. Bir defa daha ölümden döndük.

Türkmendağı'nın Kelez mevkisinden hastaneye yaralı sevk etmeye çalışıyorduk. Tank bomba attı ve önümüze düştü, camlar kırıldı, zor da olsa bölgeden kaçabildik."

Hastanede sağlık görevlisi olarak çalışan Yahya Süleyman da daha önce Bayırbucak'taki çatışma alanından yaralı taşıyan ambulansın füzeyle vurulduğunu, arkadaşlarının görev şehidi olduğunu söyledi.

"Ambulansları düşmanın saldırısından korumak için çeşitli yöntemlerle saklamaya çalışıyoruz" ifadesini kullanan Süleyman, savaşın başladığı ilk günlerden beri rejim birliklerinin ambulanslara saldırdığına işaret etti.

Süleyman, Suriye genelinde çok sayıda sağlık görevlisi ve doktorun hayat kurtarmaya çalışırken, rejim birliklerinin saldırılarında yaşamını yitirdiğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...