HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Libya'da ulusal mutabakat hükümeti kurulması için acele edilmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Libya'da ulusal mutabakat hükümeti kurulması için acele edilmeli'
Sudan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Sudan Dışişleri Bakanı Gandur, "Terörist gruplarla mücadelesinde Libya'nın desteklenmesi ve ulusal mutabakat hükümetinin kurulması için acele edilmesi gerekiyor" dedi.

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur, Libya'daki gelişmeler ile barış ve istikrarın gelmesi için bu ülkeye uluslararası destek verilmesini öngören Uluslararası Libya Temas Grubu'nun toplantı sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Afrika Birliği Zirvesi'ne katılan Gandur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terörist gruplarla mücadelesinde Libya'nın desteklenmesi ve ulusal mutabakat hükümetinin kurulması için acele edilmesi gerekiyor" dedi.

"Temas Grubu, Libya'da ulusal uzlaşıyı ve terörle mücadeleyi destekliyor"

Uluslararası Libya Temas Grubu'nun BM gözetiminde yapılan diyalog sonuçlarını desteklediğini ifade eden Gandur, Temas Grubu'nun sonuç bildirgesinde Libyalı taraflar arasında siyasi anlaşma sağlandıktan sonra hükümetin kurulmasının talep edildiğini söyledi.

Temas Grubu'nun, Libya'ya barış getirilmesi için uluslararası çabaların birleştirilmesi ve bölgedeki terörle mücadele yönünde vurgu yaptığını kaydeden Gandur, ülkesinin, Afrika Birliği zirvesinde Hartum'a yönelik yaptırıların kaldırılması, Abyei'deki BM güçlerinin konumu gibi meseleleri gündeme getirdiğini ifade etti.

Afrika Birliği Dışişleri Bakanları Yönetme Kurulu'nun, Sudan'a dayatılan ekonomik ambargoya karşı zirveye sunulan karar tasarısına onay verdiğini kaydeden Gandur, kurulun, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarına karşı Sudan'la dayanışma içinde olduğu" mesajı verdiğine işaret etti.

Gandur, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn'in, zirve çerçevesinde Sudan, Etiyopya ve Mısırlı liderlerin bir araya gelmesi yönünde önerisinin bulunduğunu, görüşmeyle ilgili durumun tüm liderlerin ulaşmasının ardından netleşeceğini belirtti.

Fas'ın Suheyrat şehrinde BM öncülüğünde bir araya getirilen Tobruk ve Trablus hükümet yetkilileri Libya Siyasi Antlaşması'nı 17 Aralık'ta imzalamıştı. Ulusal Mutabakat Hükümeti, 19 Ocak'ta Fayiz es-Sirac başkanlığında kurulmuş ancak Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, 26 Ocak Pazartesi günü yapılan toplantıda UMH'yı veto ederek yeni hükümetin kurulması için on gün mühlet vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...