HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak'ta İbadi karşıtı gösteriler düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta İbadi karşıtı gösteriler düzenlendi
Irak, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın çeşitli kentlerinde, ülkedeki ekonomik kriz ve hükümetin reform vaatlerinin gerçekleşmemesi nedeniyle Başbakan Haydar el-İbadi karşıtı gösteriler düzenlendi.

Başkent Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericiler, ülkedeki ekonomik krizi ve hükümetin reform vaatlerinin uygulanmamasını protesto etti. Yolsuzluk yapanların yargılanmamasından ve geçmiş yıllarda yolsuzlukla çalınan paraların geri alınamamasından Başbakanı sorumlu tutan eylemciler, İbadi'nin istifa etmesini istedi.

AA muhabirine konuşan göstericilerden Ahmed el-Cabiri, "Mali kriz nedeniyle Irak'ta durumlar gittikçe kötüleşiyor. Hükümet ise krize çözüm bulmaktan aciz. Dahası ülkenin iflas etmemesi için kısa vadeli planlar bile yapamıyor. Ayrıca karar mekanizmasında karışıklık var. Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, hükümetin kriz nedeniyle nisan ayında memurların maaşlarını ödeyemeyeceğini söylüyor. Başbakan ise aksini söylüyor" ifadelerini kullandı.

Bağdat'ın yanı sıra Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Babil, Meysan, Vasıt ve Basra kentleri de ülkedeki mali kriz ve reform kararlarının uygulanmamasının protesto edildiği hükümet karşıtı gösterilere sahne oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...