ABD düzenlediği hava saldırılarında zarar gören siviller nedeniyle üzgün

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD düzenlediği hava saldırılarında zarar gören siviller nedeniyle üzgün

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, “Bu kasıtsız hava saldırıları nihayetinde gerçekleşen ölümlerden ve yaralanmalardan derin üzüntü duyuyoruz” ifadesi kullanıldı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD uçaklarınca Suriye ve Irak’ta 27 Temmuz – 15 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen dört hava saldırısında beş sivilin öldüğünü ve sekizinin yaralandığını bildirdi.

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD ordusuna ait uçakların Suriye ve Irak’ta neden olduğu sivil kayıplara ilişkin çıkan iddiaların ardından yürütülen incelemede, 27 Temmuz-15 Ekim tarihlerini kapsayan dönemde yapılan dört hava saldırısında beş sivilin öldüğü, sekizinin yaralandığı sonucuna ulaşıldığı kaydedildi.

“Bu kasıtsız hava saldırıları nihayetinde gerçekleşen ölümlerden ve yaralanmalardan derin üzüntü duyuyoruz, kurbanların ailelerine ve saldırılardan etkilenenlere en derin taziyelerimizi iletiyoruz” ifadesi kullanılan açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerinin sivillerin hayatını kaybetmesini önlemeye yönelik gerekli tüm önlemleri aldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl 13 Ağustos’ta, Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında DAEŞ’in siber uzmanı Cüneyt Hüseyin’e yönelik düzenlenen hava saldırısında üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi de yaralandı. Irak’ın Sincar kenti civarında 13 Ağustos’ta düzenlenen saldırıda ise iki sivil öldü.

Irak’ın Eş-Şerkat etrafında 27 Temmuz’daki saldırıda bir, Tel Afer civarında 15 Ekim’de düzenlenen hava saldırısında ise iki sivil çeşitli yerlerinden yara aldı.

CENTCOM, daha önce de ABD uçaklarınca Suriye ve Irak’ta 4 – 17 Temmuz 2015 tarihlerinde iki sivilin öldüğünü ve dördünün yaralandığını, 12 Nisan – 4 Temmuz 2015 dönemindeki saldırılarda ise 8 sivilin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...