Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Donanmasında rüşvet skandalı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Donanmasında rüşvet skandalı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Donanmasında deniz yüzbaşı olarak görev yapan Misiewicz, rüşvet suçundan 40 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABD Donanmasında deniz yüzbaşı olarak görev yapan Michael Misiewicz'e, donanmaya ait bazı gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle 40 ay hapis cezası verildi.

ABD'nin San Diego şehrindeki federal mahkemede görülen davada "donanmada rüşvet iddiaları" çerçevesinde ifade veren deniz yüzbaşı Misiewicz, "rüşvet, lüks otel masrafları" gibi birtakım çıkarlar karşılığında "donanmaya ait gizli bilgileri sızdırmaktan" suçlu bulundu.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, ABD Donanmasında 2013'te ortaya çıkan ve bugüne kadar 100 civarında personelin soruşturma geçirmesine neden olan "büyük rüşvet skandalı"nın boyutları büyüyor.

İlk olarak 21 Ocak'ta, yine San Diego'daki mahkemede Daniel Layug adlı donanma personeli "rüşvet" iddialarından suçlu bulunmuştu. Layug'un ardından Misiewicz, "rüşvet skandalına" adı karışan yüksek rütbeli ilk donanma personeli olarak kayıtlara geçti.

Aynı dava çerçevesinde başka donanma askerlerinin de önümüzdeki aylarda ceza alacakları belirtildi.

Rüşvet iddialarının merkezinde ise, 25 yıldır Pasifik bölgesine giden ABD Donanmasına ait gemilerin ihtiyaçlarını tedarik eden Singapur merkezli Glenn Defense Marine Asia adlı şirketin yer aldığı kaydedildi.

Misiewicz'in, 2011-2012 yıllarında ABD'nin Japonya'daki 7. Filo operasyonlarında etkili olduğu ve bu yıllarda Asya-Pasifik bölgesine giden donanma gemilerinin hangi limanlarda durup hangilerinde durmayacaklarını belirlemede yetkili olduğu belirtildi.

Bu kararlarında Glenn Defense Marine Asia ile yakın iş birliği halinde çalışan ve şirketin yönettiği limanlara gemileri yönlendiren Misiewicz, "Gemilerin rotalarını şirkete sızdırdığını ve bu dönemde birçok kez rüşvet aldığını" kabul etti.

Mahkemede savcılar, şirketin Pentagon'u yaklaşık 20 milyon dolar dolandırdığını iddia etti. Açıklamada, Asya'daki limanları ziyaretleri sırasında ABD Donanmasına ait gemilerin ihtiyaçlarını karşılarken fazladan faturalandırıldığı bilgisine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...