Fransa, Ermeni iddialarını inkar yasası hazırlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Fransa, Ermeni iddialarını inkar yasası hazırlıyor

DÜNYA Haberleri  / DHA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Ermeni iddialarını inkar yasasını tekrar gündeme getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande "Ermeni iddilarını" inkarı ceza yasası hazırlık çalışmaları için, İnsan Hakları Mahkemesi eski başkanı Jean-Paul Costa'yı görevlendirdi.

ERMENİ DERNEKLERİN YEMEĞİNE KATILDI
Aşırı milliyetçi ve ırkçı Ermeni derneklerinden oluşan ve yöneticiliğini Asala terör örgütü eski basın sözcülerinden Ara Toranian'ın yaptığı Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu geleneksel yemeğine katılan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaptığı konuşmada "Ermeni iddilarını" inkara ceza uygulanmasını öngören yasa tasarısını yeniden gündeme getirdi.

"İLK YASA ACELEYE GELDİ"
Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa Anayasa Konseyi tarafından Şubat 2012 tarihinde iptal edilen "Ermeni iddilarına inkar ceza yasasının" biraz acele yapılmış olabileceğini düşündüğünü, böyle bir yasanın Anayasa Konseyi kararı doğrultusunda bir daha sansürlenmeyecek şekilde tekrar düşünülmesi gerektiğine karar verdiğini söyledi. Hollande, böyle bir yasanın uygun şekilde tekrar yapılabilmesi için, İnsan Hakları Mahkemesi eski başkanı Jean-Paul Costa'yı hazırlık çalışmalarında görevlendirdiğini belirtti.

"ISRARCI DEĞİLİM"
Düşünülenin tersine bu konuda "ısrarcı" davranmadığını söyleyen François Hollande, her zaman Ermenistan ve Türkiye'nin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...