Rusya Azez'e balistik füze attı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya Azez'e balistik füze attı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye kentinden fırlattığı balistik füze, Halep'in Azez ilçesinde boş araziye düştü.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının, dün gece Halep'e bağlı Azez ilçesinde insani yardım tırlarına yönelik hava saldırısında 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 10 kişinin de yaralanmasının ardından aynı bölgeye balistik füze de atıldığı belirlendi.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan ÖSO Azez Bölge Sorumlusu Zekeriye Karslı, Azez ilçesine düşen füzenin Rusya'ya ait olduğunu değerlendirdiklerini ifade etti.

Rusya'nın, Türkiye'den Halep ve çevresindeki muhalif gruplara gönderilen insani yardımları engellemek için tırları hedef aldığını belirten Karslı, şöyle konuştu:

"Dünkü saldırıda birçok tır isabet aldı. Bugün de bölgedeki incelememizde balistik füzeye rastladık. Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kisvesi altında Suriye'ye gelen Rusya, sivil halkı ve muhalifleri hedef alıyor. Artık tüm dünyanın, Rusya'nın DAEŞ ile mücadelesinin kağıt üzerinde kaldığını görmesi gerekiyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...