Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mistura ile Suriyeli muhaliflerin görüşmesi başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mistura ile Suriyeli muhaliflerin görüşmesi başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ile Cenevre'de görüşmeye başladı.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) sözcülerinden Salim el-Muslet, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmeye başladıklarını söyledi. 

Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan görüşmeler kapsamında Cenevre'de bulunan heyet, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Cenevre'ye Suriye halkını kurtarmaya, Avrupa'daki sığınmacıları evlerine geri götürmeye geldiklerini ama ölenleri, denizde boğulanları geri döndürmenin mümkün olmadığını ifade eden Muslet, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Görüşmelere başlamayı istiyoruz ama BM Güvenlik Konseyi'nde 15 ülke tarafından kabul edilen kararların uygulanması için de uluslararası toplumun ciddi adımlar attığını görmek istiyoruz. Açlıktan ölmek üzere olan çocuklarımıza gıda ulaştırıldığını görmek istiyoruz. Suriyeli kadınların güvende olduğunu, Esed'in hapishanelerindeki kadınların serbest bırakıldığını görmek istiyoruz."

Muslet, hem BM'den hem çeşitli ülkelerin dışişleri bakanlarından BM kararlarının uygulanacağına ilişkin teminat aldıklarını belirterek, "BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmeye başladık" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...