HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İranlı muhafazakar milletvekilinden Ruhani hükümetine gözaltı tepkisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İranlı muhafazakar milletvekilinden Ruhani hükümetine gözaltı tepkisi
İran, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Tahran Milletvekili Tevekkuli, "Öğrencileri petrol anlaşmalarını protesto etmek için petrol bakanlığı önünde toplandılar. Anlaşmaları o kadar önemli ki, ülkede onlarca gösteri yapılsa azdır" dedi.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, batılı ülkelerle petrol anlaşmalarını protesto etmek için düzenlenen gösterilerin kanunlara uygun yapılması gerektiğini belirtti.

İran devlet televizyonunun internet sitesindeki habere göre Laricani, meclis oturumundaki konuşmasında,Tahran Milletvekili Ahmet Tevekkuli'nin, petrol bakanlığı binası önünde gösteri düzenledikleri gerekçesiyle göz altına alınan üniversite öğrencilerinin durumuyla ilgili sorusuna cevap verdi.

Muhafazakar kesime yakınlığıyla bilinen Tevekkuli, söz alarak, "Üniversite öğrencileri yeni imzalanan petrol anlaşmalarını protesto etmek için petrol bakanlığı önünde toplandılar. Bu toplantı için önceden izin almaları gerektiğini ben de kabul ediyorum. Ama petrol anlaşmaları o kadar önemli ki, ülke genelinde onlarca gösteri yapılsa azdır" dedi.

Tevekkuli, gösteri sonrası 38 kişinin göz altına alındığını, bunlardan 34'ünün serbest bırakıldığını dile getirerek, diğer 4 öğrencinin de bir an önce serbest bırakılması için meclis başkanının girişimde bulunmasını istedi.

Meclis Başkanı Laricani ise Tevekkuli'nin, "Sizden petrol bakanlığı binası önünde düzenlenen gösteri ve bu göstericilere karşı yapılan müdahale hakkında konuşmanızı beklerdik" ifadeleri üzerine, "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, kanunlara uygun yapılmalıdır. Anlaşmalar, gösterilere göre düzenlenmez. Yapılan bir anlaşmanın bazı maddelerine itiraz edebilirsiniz. Fakat bunu kanuni yollarla çözmeye çalışmalı, sokaklarda gösteri yaparak değil" değerlendirmesinde bulundu.

İran Devrim Muhafızları Milis Teşkilatı (Besic) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi de dün yaptığı bir konuşmada, Ruhani'nin Avrupa ziyareti ve yapılan ekonomik anlaşmaları, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in "direniş ekonomisini hançerlemek" yorumlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...