Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Filistin yönetimi ile müzakerelere hazırız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Filistin yönetimi ile müzakerelere hazırız'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ön şartsız bir şekilde Filistin yönetimi ile müzakereleri başlatmaya hazır olduklarını söyledi.

Haftalık kabine toplantısı öncesi konuşan Netanyahu, "İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası bir konferansın düzenlenmesi önerisinin Fransa tarafından sunulduğunu duymuşsunuzdur. Önerinin son kısmında, görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması halinde Fransa'nın Filistin davasını üstleneceği tehdidi var" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, "Aslında müzakereler pazarlıklar üzerinde kuruluyor. Ancak bu öneride Filistinliler için öyle bir şey söz konusu değil ve dolayısıyla bu Filistinlileri konferansa katılmaya teşvik etmiş oluyor" diye konuştu.
Duruşlarının çok net olduğunu aktaran Netanyahu, "Filistin yönetimi ile ön şartsız bir şekilde müzakereleri başlatmaya hazırız" dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda gelecek haftalarda girişim başlatacağını açıklamıştı.
Konferansın iki devletli çözümü hedef alacağını belirten Fabius, "Eğer bizim bu çözüm yolundaki girişimlerimiz engellenirse, bizim de Filistin’in tanınması konusunda sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekebilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri ve Başmüzakereci Saib Ureykat, "Fransa'nın, 1967'de başlayan İsrail işgalini bitirmek ve bağımsız Filistin devletinin kurulması için kapsamlı bir uluslararası girişim çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...