HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Şii milisler Mikdadiye'de onlarca Sünniyi öldürdü ve kaçırdı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Şii milisler Mikdadiye'de onlarca Sünniyi öldürdü ve kaçırdı'
Irak, İran, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta ordunun yanında savaşan Şii milislerin, başkent Bağdat'ın kuzeyinde onlarca Sünniyi öldürdüğü ve kaçırdığı belirtildi.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından yapılan açıklamada, "Irak hükümetinin güçlerine kattığı Şii milisler, Mikdadiye beldesinde onlarca Sünniyi öldürdü ve kaçırdı. Milisler ayrıca 11 Ocak'taki patlamaların ardından Sünnilere ait ev, dükkan ve camileri yıktı" denildi.

İran'dan destek alan Asaib Ehlil Hak ve Bedir Tugayları'na bağlı milislerin, Sünnilerin evlerine ve camilerine saldırdığı, bu saldırılarda en az 10 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de kaçırıldığı ifade edilen açıklamada, milislerin kontrol altına alınamamasının bedelini yine sivillerin ödediği, Irak güçlerine ve Haşdu'ş Şabi'ye destek veren ülkelerin, Bağdat yönetimine bu ihlallere son vermesi yönünde ısrarcı olması gerektiği kaydedildi.

"Irak'taki güvenlik güçleri ve yargı gerçek sınavını, bu korkunç saldırıların sorumlularını şeffaf yargılamalar yaparak adalet önüne çıkarmak suretiyle verecektir. Şüphelilerin kimlik tespitinde ilerleme kaydedilmesi gerekiyor" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Başbakan Haydar el-İbadi'nin ihlalleri gerçekleştirenlerin yakalanması yönünde talimat verdiği, ancak güvenlik güçlerinin milislerden hiç kimseyi gözaltına almadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Milisler tarafından işlenen bu ihlaller savaş suçu olma yolunda ilerleyecektir" denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...