Çin yeni askeri bölgeler tesis etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin yeni askeri bölgeler tesis etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, Halk Kurtuluş Ordusu'nun beş yeni askeri bölge tesis ettiğini açıkladı.

Çin Savunma Bakanlığında düzenlenen törende, eski sistemdeki yedi askeri bölgenin yerine, Kuzey, Güney, Doğu, Batı ve Orta olmak üzere beş yeni askeri bölge tesis edildiği duyuruldu.

Her merkezin, kendi bölgesindeki kara, deniz ve hava kuvvetlerini kumanda edeceği belirtildi. Yeni yapılanmanın 2,3 milyon askere sahip PLA'nın "sahadaki savaş kabiliyetini artıracağı" bildirildi. 

Devlet Başkanı Şi Cinping, törende, PLA arması ile bölge komutanlarına görev nişanlarını teslim etti.

"Yeni kurulan askeri bölgelerin, savaşa her an hazır konumda olması gerektiğini" söyleyen Şi, komutanlara "Sarsılmaz şekilde Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) liderliğini dinlemeleri" çağrısı yaptı.

Çin, Güney ve Doğu Çin Denizi'nde Japonya, Filipinler, Vietnam, Endonezya, Malezya ve Brunei gibi komşu ülkeler ile kıta sahanlığı problemleri yaşıyor. Pekin yönetimi, Güney Çin Denizi'ndeki Nanşa bölgesinde dolma kum yoluyla yapay adalar inşa ettiği gerekçesiyle Washington yönetimi tarafından "Bölgeyi askerileştirmek" ile suçlanıyor. Çin ise eylemlerinin "barışı korumak" maksadını taşıdığını savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...