Rus jetleri Halep'te Türk okulunu bombaladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus jetleri Halep'te Türk okulunu bombaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Mustafa Çaylı, Halep'te Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okullarının Rus savaş uçakları tarafından bombalandığını belirterek, "Bu saldılar, derneğimizin faaliyetlerini sekteye uğratmayacak, aksine özgür ve bölgeye katma değer sağlayacak bir Suriye kurulması yönündeki desteğimizi daha da güçlendirecek" dedi.

Çaylı, İyilikder ve Minber El Şam Derneği iş birliğiyle Suriyeli savaş mağduru çocukların eğitimi amacıyla kurulan ve Halep'in Kefergan bölgesinde faaliyet gösteren okullarının, 29 Ocak Cumartesi günü Rus savaş uçakları tarafından bombalandığını belirterek, hafta sonu olması nedeniyle can kaybı yaşanmadığını ancak okulun bahçesine düşen bombanın şarapnel parçalarının büyük maddi zarara yol açtığını söyledi.

DAEŞ ile mücadele bahanesiyle Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine saldırmayı sürdüren Rusya'yı şiddetle kınadıklarını aktaran Çaylı, gerek Rusya'nın gerekse rant hesaplarıyla masum sivillere yönelik saldırı gerçekleştirenlerin Suriyelilerin geleceğini karartamayacağını vurguladı.

Çaylı, bu saldırıların derneklerinin faaliyetlerini sekteye uğratmayacağını, aksine özgür ve bölgeye katma değer sağlayacak bir Suriye kurulması yönündeki insani desteklerini daha da güçlendireceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar, Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağımız yardımları daha da pekiştirecektir. İyilikder olarak 50'yi aşkın temsilcilikle, başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok yerinde yardım faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Suriye'deki savaşın başından bu yana, gerek sığınmacı gerekse Suriye içerisinde mağdur kardeşlerimize maddi, manevi destek sağladık. Bin 500 tırla gıda, barınma, ısınma, ilaç, giyim ve temizlik malzemesi yardımını, gerek İyilikder olarak, gerekse aracılık ederek Suriye'ye ulaştırdık. Bir o kadar yardım da ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimize dağıtıldı ve dağıtımı sürdürülmektedir. Savaşın etkisiyle eğitimleri yarıda kalan çocukları, manevi değerlerine bağlı, bilgi donanımı yüksek olarak yetiştirmek her şeyden daha değerlidir."

Çaylı, bu düşünceyle Suriye içerisinde ve Türkiye'de "İyilik Okulları" adıyla eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini anlatarak, "Türkiye de Gaziantep bölgesinde Minber El Şam Derneği ve Bülbülzade Vakfı ile iş birliği içerisinde 16 okulda yaklaşık 7 bin öğrenciye, Suriye'de Halep'in kuzeyi ve Hatay sınırına yakın bölgelerde 11 okulda Suriyeli çocuklarımıza eğitim vermekteyiz. Bu kapsamda kırtasiye, kitap, eğitimci giderlerinin tamamı karşılanmaktadır. Okullarımıza yönelik saldırıların, eğitim faaliyetlerimizi sekteye uğratması yerine, başından bu yana Suriye meselesinde kardeşlik şuuruyla destek veren halkımızın bu desteğini arttırarak eğitim faaliyetlerinin daha geniş bir alanda yapılmasına vesile olacağından eminiz. Dernek olarak ülkemiz insanının yardımlarını Suriyeli kardeşlerimize her alanda ulaştırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...