Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 günde 4 bin Türkmen Türkiye’ye geçiş yaptı

Düzenleyen:
4 günde 4 bin Türkmen Türkiye’ye geçiş yaptı

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusu ve destekçisi Rusya’nın bombaladığı Türkmenler, Hatay’a akın etti

Suriye’nin Lazkiye şehri kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine Rusya ve rejimin saldırılarını artırması sonucu Türkiye’ye kaçmaya başlayan Türkmenler, Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nden giriş yapmaya devam ediyor. Türkmenler’in sığındığı sınırın sıfır noktasındaki Yamadi Köyü’nde bulunan kamp yakınındaki çatışmalar üzerine cuma gününden itibaren gelen sivillerin sayısı 4 bin 19’a ulaştı. Sınırda binlerce Türkmenin geçiş yapmak için beklediği bildirilirken, Yayladağı’nın Güveççi Mahallesi’nde Türkmenler için yapılan 10 bin kişilik çadırkent tamamlandı. 4 bin 19 kişi ile bundan sonra geleceklerden Türkmen olanların buradaki çadırkente, Arapların ise Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bulunan çadırkente gönderileceği açıklandı. 
Bu arada Bayırbucak Bölgesi’nde 4 aydan bu yana devam eden çatışmalarda Türkmenler 33 köyden 28’ini kaybetti. Rusya desteğini de alan rejim güçlerine karşı mücadelelerine devam edeceklerini bildiren Türkmenler, Türkiye sınırına yakın bölgedeki 5 köye çekilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...