'Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için önemli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için önemli'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi sözcülerinden Muslat, "Kuşatmaların kaldırılması ve Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için son derece önemli" dedi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) sözcülerinden Salim el-Muslat, Cenevre'ye Suriye halkının acılarını bitirmek için geldiklerini belirterek, "Kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması ve Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için son derece önemli" diye konuştu.

MYK heyeti, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile BM çatısı altında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan MYK heyeti sözcüsü Muslat, Rusya'nın rejim dışında bütün Suriye halkını terörist olarak gördüğünü söyledi. 

Cenevre'ye Suriye halkının acılarını bitirmek için geldiklerini belirten Muslat, "Kuşatmaların kaldırılması, tutukluların serbest bırakılması ve Rusya'nın hava saldırılarını durdurması bizim için son derece önemli" diye konuştu. 

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ise Suriyeli muhaliflerle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladıklarını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...