Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brezilya'da Zika virüsü ile mücadelede sağlıkçılara tam yetki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brezilya'da Zika virüsü ile mücadelede sağlıkçılara tam yetki

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, sağlık yetkililerinin Zika virüsünü yok etmek için ülkedeki tüm binalara girişine izin veren önlem metnini imzaladı.

Yeni alınan önlem çerçevesinde, sağlık yetkililerinin Zika virüsünü yayan sivrisineklerin üreme alanlarını temizlemek için, sahipleri olmasa da tüm evlere, kamu ve özel binalara girişine izin verildiği belirtildi. 

Aedes türü sivrisineklerin sokması sonucu insana bulaşabilen virüsün önlenmesi amacıyla ayrıca, yetkililerin sivrisineklerin üreme alanı olduğundan şüphelendikleri binalara polisten baskın yapmasını isteyebileceği ifade edildi.

Öte yandan, Zika virüsüyle alanda mücadele eden kişilerin oluşturduğu bir sendika, Brezilya hükümetinden çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebinde bulundu.

SINTSAUDE adlı sendikanın Genel Sekreteri Sandro Cezar, sivrisinekleri yok etmek için alanda çalışanlara üniforma, güneş kremi, böcek savar sağlanması gerektiğini belirtti.

Bakanlığın taleplerini perşembe gününe kadar karşılamadığı takdirde sendikaya bağlı 7 bin çalışanın greve gideceğini söyleyen Cezar, ulusal bir greve gitmeleri halinde 220 bin sağlık çalışanının daha kendilerine katılacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...