Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den bomba Rusya açıklaması!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
ABD'den bomba Rusya açıklaması!

DÜNYA Haberleri  / DHA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konasenkov’un “Suriye'deki Rus hava kuvvetleri Türkiye hava sahasını ihlal etmedi.

Türk tarafının ortaya attığı Su-34 uçağının hava sahasını ihlal ettiği iddiaları, asılsız propaganda” iddialarına ABD’den yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, bir Rus savaş uçağının, 29 Ocak’ta Türk ve NATO hava sahasını ihlal ettiğini doğruladı. Kirby, Rusya’yı Türk hava sahasına saygı göstermeye ve bölgede istikrarsızlığı daha da arttırabilecek eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

Başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, konu ile ilgili soruları yanıtlayan John Kirby, “Bir Rus savaş uçağının 29 Ocak’ta Türkiye ve NATO hava sahasını ihlal ettiğini doğrulayabiliriz. Rus uçağının, Türkiye ve dolayısıyla NATO hava sahasına girdiğinden hiçbir şüphemiz yok” diye konuştu.

ABD’nin, Türkiye ile dayanışma içinde olma konusunda NATO ile aynı görüşte olduğunu vurgulayan Kirby, Rusya’ya Türk hava sahasına saygı gösterme ve bölgede istikrarsızlığı daha da artırabilecek girişimlere son verme çağırısında bulundu. Kirby, Türkiye ve Rusya’nın ikili ilişkiler içinde gerilimin tırmanmasını önleyecek önlemler almasının önemli olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...