BM Assange'la ilgili karar verecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM Assange'la ilgili karar verecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler'in keyfi tutuklamalarla ilgili çalışma grubunun bu hafta, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın İngiltere'deki tutukluluk haliyle ilgili karar vermesi bekleniyor.

BM'nin keyfi tutuklamalarla ilgili çalışma grubunun, üç yıldan fazla Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde yaşayan ve büyükelçilikten çıkamayan Assange ile ilgili kararını bu hafta cuma günü vermesi öngörülüyor.

Assange, 2014 yılının Eylül ayında İsveç ve İngiltere'yi BM'ye şikayet etmişti. Yasal uzmanlardan oluşan çalışma grubunun, daha önce verdiği yasa dışı tutuklama kararlarının ardından, bu kişilerin çoğunun serbest bırakıldığı biliniyor.

Çalışma grubunun kararının bir yaptırımı bulunmuyor ancak Assange'ın yasa dışı olarak tutulduğuna karar verilirse, BM'nin İngiltere ve İsveç'e Assange'ın serbest bırakılması çağrısında bulunması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...