'Yaptığımız her şeyin altı Ruslar tarafından oyuluyor'

Düzenleyen:
'Yaptığımız her şeyin altı Ruslar tarafından oyuluyor'

DÜNYA Haberleri

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Rusya'nın Suriye'deki saldırılarının, iddia ettiklerinin aksine DAEŞ'i sahada güçlendirdiğini söyledi.

Hammond, Ürdün'deki Zaatari sığınmacı kampını ziyaretinin ardından İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. "Ruslar konuşmak istediklerini söylüyorlar ama sadece konuşuyorlar. Ruslarla yaşadığımız sorun, konuşurken bir yandan da bombardımana devam etmeleri ve Esed'i desteklemeleri" diyen Hammond, sığınmacı kamplarından Suriye'ye doğru başlayan geri dönüşün Rusya'nın Suriye'deki askeri müdahalesinin ardından durduğunu kaydetti.

Hammond, "Yaptığımız her şeyin altı Ruslar tarafından oyuluyor, bu benim için sürekli bir acı kaynağı" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin bu ülkedeki krize uluslararası çözüm bulma çabalarını da aksatttığını belirten Hammond, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ruslar DAEŞ'i yok etmek istediklerini söylüyorlar ama DAEŞ'i bombalamıyorlar. Ilımlı muhalefeti bombalıyorlar. Rusya'nın Suriye'deki saldırılarının yüzde 30'undan azı DAEŞ'i hedef alıyor. Rus müdahalesi sahada DAEŞ'i güçlendiriyor. Yapmak istediklerini iddia ettikleri şeyin tam tersine yarıyor."

Hem savunma bakanı hem de dışişleri bakanı olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yıllardır takip ettiğini anlatan Hammond, "Putin'i izlerken öğrendiğim şey şu: Ne kadar izlersen izle, hiçbir şey göremiyorsun. Anlaşılması imkansız. Kremlin'in oyun planı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bilmiyoruz. Bu konuları tartışan herhangi bir konsey yok. Herşey Putin'in kafasında" diye konuştu.

İran'ın Suriye konusunda Rusya'dan daha olumlu bir politika izleyip izlemediğine ilişkin soru üzerine de Hammond, "Barış sürecine birinin diğerinden daha fazla yardım ettiğini düşünmüyorum. Ruslar ve İranlılar, Suriye rejimiyle çok yakın işbirliği içinde. İranlılar da Suriye rejimini muhafaza konusunda en az Ruslar kadar katı" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...