Çin, Güney Kore'nin hava sahasını ihlal etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin, Güney Kore'nin hava sahasını ihlal etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore, Çin uçaklarının ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı.

Yonhap haber ajansına göre, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Çin'e ait iki askeri uçağın hafta sonu ülkenin hava sahasını ihlal ettiği belirtildi.

Bakanlık sözcüsü Ha Kyu, Çin uçaklarının geri çekilmeden önce Jeju Adası yakınlarında uçtuğunu, Güney Kore ordusunun da "gerekli gözetim ve taktik tedbirleri" aldığını söyledi.

Savunma Bakanlığı ve iktidar partisinden yapılan açıklamada, Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) olarak bilinen ABD füze savunma sisteminin mevzilenmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Çin uçaklarının, Güney Kore'nin hava sahasına girmesi iki ülke arasındaki gerginliği artırdı.

Muhabir: Zehra Ulucak

Seul ve Pekin hükümetleri, Kuzey Kore'nin yıl başında hidrojen bombası denediği iddialarına ortak tepki vermek konusunda başarısız olmuştu.

Pekin, geleneksel müttefiki Kuzey Kore'ye ağır yaptırımlar uygulamak konusunda isteksiz davranırken, Seul, son haftalarda ABD ile olan askeri ortaklığa ağırlık vermişti.

Çin'in 2013'te bölgeyi “kendi hava sahası” ilan etmesinin ardından ABD, Japonya ve Güney Kore Uotsuri'ye B-52 stratejik bombardıman uçakları göndermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...