Husiler Taiz Ulusal Müzesi'ni bombaladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Husiler Taiz Ulusal Müzesi'ni bombaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in başkenti Sana'da Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı ordu ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, Husilerin, Taiz Ulusal Müzesi'ni bombaladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sana'nın Furdatu Nehim bölgesinde yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) destekli ordu ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 

Çatışmalar neticesinde ordunun Furdatu Nehim'de Husilerin elindeki stratejik öneme sahip bazı bölgelerde kontrolü sağladığı ve bu bölgeler sayesinde Sana ile diğer illerin bağlantı noktalarının kontrol altına alındığı belirtildi. 

Yaşanan çatışmalarda 4 askerin hayatını kaybettiği ve bazılarının yaralandığı ifade edilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi. Husiler tarafında ise ölü ve yaralı bilgisine ulaşılamadı. 

Taiz'de Husi saldırıları 

Öte yandan Husilerin, HDG'nin kontrolü altında bulunan Taiz Ulusal Müzesi'ni topçu atışıyla bombaladığı, binada çıkan yangın nedeniyle müzedeki yüzlerce yıllık el yazması eserlerin yandığı aktarıldı. 

Müzede ayrıca Osmanlı dönemine ve cumhuriyet öncesi dönemde ülkeyi yöneten hükümdarlara ait tarihi belgelerin de yandığı ifade edildi. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...