Iowa'da Demokratların ön seçimini Clinton kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Iowa'da Demokratların ön seçimini Clinton kazandı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de başkanlık seçimlerinin ilk durağında Demokrat aday adaylarından Clinton, Demokratların Iowa'daki ön seçimini küçük bir farkla kazandı.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin ilk durağı olan Iowa'da, Demokrat aday adaylarından Hillary Clinton, rakibi Bernie Sanders'ı küçük bir farkla geçerek Demokratların ilk ön seçimini kazandı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 45'inci başkanlık seçimlerinin ilk perdesi, dün Iowa eyaletindeki ön seçimlerle açıldı.

Cumhuriyetçi aday adayları arasındaki yarışın galibi olan Teksas Senatörü Ted Cruz'un yüzde 28'lik zaferi kısa süre içinde belli oldu. Ancak Demokrat aday adayları eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Vermont Senatörü Bernie Sanders arasındaki yarış, birbirine çok yakın seyreden oy oranları sebebiyle gecenin ilerleyen saatlerinde dahi resmi olarak açıklanmamıştı.

Bindelik farkla rakibi Sanders'ın önünde gözüken Clinton'ın Iowa seçimlerin kazandığının açıklanması seçimden sonraki güne kaldı.

Clinton yüzde 49.8 oy alarak ipi göğüsledi

Iowa Demokrat Parti teşkilatından yapılan son açıklamaya göre Clinton yüzde 49.8 oy alarak ipi göğüsledi. Rakibi Sanders ise yüzde 49.6 oy alarak ilk ön seçimde beklentilerin üzerinde bir performans sergiledi. Bu sonuçlara göre Clinton'ın 26, Sanders'ın ise 21 delege çıkardığı belirtiliyor.

Yüzde 1'in altında oy alan eski Maryland Valisi Martin O'Malley ise dün akşam yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

ABD'deki başkanlık seçim süreci, 9 Şubat günü New Hamsphire eyaletindeki ön seçimlerle devam edecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...