Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama ilk cami ziyaretini Baltimore İslam Toplumu Camisi'ne yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama ilk cami ziyaretini Baltimore İslam Toplumu Camisi'ne yapacak

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Maryland eyaletindeki Baltimore İslam Toplumu Camisi, bugün ABD Başkanı Obama'nın ABD'deki ilk cami ziyaretine ev sahipliği yapacak.

ABD Başkanı Barack Obama, 8 yıllık başkanlığı sürecinde bugün ilk kez ABD'de bir camiyi ziyaret edecek.

Baltimore İslam Toplumu Camisi'ne yapacağı ziyaretle ilgili Beyaz Saray, geçtiğimiz günlerde resmi duyuruyu yapmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, bu caminin seçilmesinin, "ABD'de yaşayan Müslümanların çeşitliliğini iyi temsil eden bir yer olması" çerçevesinde değerlendirmişti.

Bugünkü ziyarette Obama, bir de konuşma yapacak.

"ABD'de yükselen İslamofobiye cevap olacak"

ABD'deki Müslümanları bir araya getiren en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Amerikan-İslam Konseyi basın sözcüsü İbrahim Hooper yaptığı açıklamada, "Başkan Obama'nın bir Amerika'da bir camiyi ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Biz bunu yıllardır talep ediyorduk. Bu, belki de son dönemde ABD'de yükselen İslamofobiye bir cevap niteliği de taşıyacaktır" dedi.

1969 yılında kurulan Baltimore İslam Toplumu, 1982 yılında bugün hizmet verdikleri yere taşınarak "Rahman Camisi"ni inşa etmişti. 1987 ve 1997 yıllarında genişletme çalışmalarının yapıldığı kompleks, Maryland'de Müslümanlara hizmet veren en eski merkezlerden biri olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...