Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mistura Suriye'deki STK'ları davet edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mistura Suriye'deki STK'ları davet edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katkıda bulunmaları için Suriyeli kadın ve sivil toplum örgütü temsilcilerine davet mektubu gönderecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katkıda bulunmaları için Suriyeli kadın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine davet mektubu göndereceği bildirildi. 

De Mistura'nın basın ofisinden yapılan açıklamada, fikir ve tavsiyeleriyle görüşmelere katkıda bulunmaları için Suriyeli kadın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine davet mektubu göndereceği ifade edildi. 

Açıklamada, De Mistura'nın Suriyeli kadınların çağrısına kulak vererek BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Suriye'ye ilişkin kararı rehberliğinde, 12 kadının yer aldığı Bağımsız Kadın Danışma Kurulu kurduğu belirtildi.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine rejim adına katılan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, de Mistura ile bir araya gelmişti. De Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan Suriye rejimi heyetiyle yaptıkları görüşme sonrasında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bugün ayrı bir görüşme yapmayacağı açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...