Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'PKK, DHKP-C, ya da DAEŞ'e karşı hep birlikte savaşmamız şart'

Düzenleyen:
'PKK, DHKP-C, ya da DAEŞ'e karşı hep birlikte savaşmamız şart'

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Saksonya Eyalet Meclisi Başkanı Matthias Robler, "PKK, DHKP-C, ya da DAEŞ olsun, terörün hangi şekli olursa olsun, buna karşı hep birlikte savaşmamız şart" dedi.

Almanya'nın Saksonya Eyalet Meclisi Başkanı Matthias Robler, sığınmacı yurtlarına yapılan saldırılara ilişkin, "Her türlü suçun takibi yapılacaktır. Almanlar tarafından yabancılara karşı, yabancıların birbirine ya da Almanlara karşı işledikleri suçlarda fark gözetmeksizin, hukukun üstünlüğü prensipleri doğrultusunda mücadele edilecektir" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmek ve çeşitli akademik toplantılara katılmak için Ankara’ya gelen Robler, sığınmacı krizi ve terörle mücadelede Türkiye ve Almanya'nın yürüttüğü işbirliğini, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecini ve bölgesel konuları AA muhabirine değerlendirdi.

Terörle mücadelede işbirliği

Alman ve Türk toplumlarının kendi hükümetlerinden taleplerinin huzur ve istikrar içinde yaşamak olduğunu söyleyen Robler, bunun sağlanması için iki ülkenin hükümetlerinin ve istihbarat birimlerinin iletişim halinde olması gerektiğini söyledi.

Robler, "PKK, DHKP-C, ya da DAEŞ olsun, terörün hangi şekli olursa olsun, buna karşı hep birlikte savaşmamız şart" dedi.

Bölgesel gelişmeler karşısında da işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Robler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Berlin’de 22 Ocak'ta bir araya geldiği Türkiye-Almanya hükümetlerarası istişare toplantısında “Bölgede her türlü huzursuzluğu artırıcı hareketten sakınmak gerekir” mesajının verildiğini hatırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...