Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci için yardım çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci için yardım çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği, İsrail'in keyfi uygulamalarını protesto etmek amacıyla açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Kayk için yardım çağrısında bulundu.

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk için insan haklarını savunan kurumlara harekete geçme çağrısında bulundu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Kayk'ın işkenceye karşı onurunu korumak için yemek yemekten imtina ettiği aktarıldı. Üç çocuk babası Kayk'ın Ramallah'taki evinden kaçırıldığı ve gözaltına alındığı belirtilerek, tutukluluğunun devam ettiği kaydedildi.

Kayk'ın Affula Hastanesi'nde yattığı ve konuşma yeteneğini kaybettiği anlatılarak, hayati tehlikesinin devam ettiği bilgisi verildi.

Açıklamada İsrail'in hapishanelerdeki tutuklulara işkence yaptığı aktarılarak, "Hasta insanları tedaviden mahrum bırakmak, birçok tutukluya hala deneme sürecinde olan ilaçları verip esirleri denek olarak kullanmak ve binlerce esiri yargılamadan yıllarca tutuklamak bu işkencelerin bazı örnekleridir. İsrail'in, en iğrenç insanlık dışı uygulaması ise hapishanelerde vefat eden Filistinli esirlerin organlarını çalmaktır" denildi.

Türkiye'de yaşayan Filistinli tabiplerin zulmü kınadığı ifade edilerek, Kayk'ın hayatından endişe edildiği anlatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...