Muhaliflerin Halep'in kuzeyiyle bağlantısı kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muhaliflerin Halep'in kuzeyiyle bağlantısı kesildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye rejimine ait güçlerin, Halep'in kuzeyindeki Marsite köyünün kontrolünü ele geçirdiği, Nubbul ve Zehra beldelerine ulaşarak muhaliflerin Halep'in kuzeyiyle bağlantısını kestiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'te yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, rejim güçleri, Rusya'nın hava İran ve Hizbullah güçlerinin de karadan desteğiyle Halep'in kuzeyindeki Marsite köyünün kontrolünü ele geçirerek muhaliflerin kuşatması altındaki Nubbul ve Zehra beldelerine ulaştı. Nubul ve Zehra beldeleri üzerindeki muhaliflerin kuşatmasını kıran rejim güçleri, muhaliflerin Halep'in kuzeyiyle bağlantısını kesti.

Rus uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Marsite köyü çevresinde silahlı muhaliflerin bulunduğu yerleri yoğun şekilde bombaladığını belirten kaynaklar, köy çevresindeki çatışmalarda rejim ve muhaliflerden çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Ruslardan Halep'in kuzeyine 250'den fazla hava saldırısı

Bu arada Feylak eş-Şam'ın saha komutanlarından Ebu Behçet de Rus uçaklarının, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere 250'den fazla hava saldırısında bulunduğunu söyledi.

Rusya savaş uçakları ve rejimin Tel Cibbin, Hırdetneyn ve Duveyr ez-Zeytun köylerine roket ve misket bombalarıyla saldırarak köyleri yerle bir ettiğine değinen Behçet, ''İnşallah bu köyleri en yakın zamanda İran, Irak ve Hizbullah milislerinden temizleriz'' dedi.

Kentin kuzeyindeki çatışmalarda Esed güçlerine ait bir tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiklerini ileten Behçet, Halep'in güneyinde de Halidiyye köyünün Esed güçlerinden geri alındığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...