Merkel’e anket şoku !

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Merkel’e anket şoku !

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya’da ARD televizyonu tarafından yapılan ankete göre, halkın Başbakan Angela Merkel’e desteği 12 puan gerileyerek yüzde 46’ya düştü.

Avrupa ülkelerinin en önemli konularından olan mülteci sorunu iktidardaki hükümetleri zora sokmaya devam ediyor. İltica konusunda cesur çıkışlarıyla örnek davranış sergileyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in insani yaklaşımı halkı tarafından kabul görmedi. Alman televizyon kuruluşu ARD tarafından yapılan ankette özellikle mülteci sorunuyla ilgili hükümetin konuyu kontrol altına alamadıkları kanaatinde olanların oranı yüzde 81 olurken, Alman halkının yüzde 58’lik bir bölümünün desteğine sahip olan Başbakan Merkel’e destek verenlerin oranı yüzde 46’ya düştü. 2011 yılından bu yana yapılan anketlerde bu denli zor duruma düşmeyen Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Parti CDU’ya destek ise yüzde 39’den yüzde 35’e düştü.

Ankete katılanların yüzde 63’ü iltica başvurularında üst bir sınırlama getirilmesini isterken, katılımcıların yüzde 77’si ise Fas, Tunus ve Cezayir gibi ülkelerin güvenli ülkeler olduğundan bu ülkelerden Almanya’ya gelen ve iltica başvurusunda bulunanların başvurularının kabul edilmemesini istediği bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...