Fransa DAEŞ'in Suriye'deki eğitim kampını vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa DAEŞ'in Suriye'deki eğitim kampını vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın, Suriye'de yürüttüğü hava operasyonlarında DAEŞ terör örgütüne ait bir eğitim kampının imha edildiği bildirildi.

Fransa Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de koalisyon güçleriyle ortak yürütülen operasyonda DAEŞ'in aynı zamanda silah deposu olarak kullandığı bir eğitim kampının vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, Halep'in 60 km kuzeydoğusundaki Münbiç kentinde gerçekleştirilen operasyonda Fransız Rafale tipi savaş uçaklarından fırlatılan Scalp füzelerinin kullanıldığı bilgisine yer verildi.

Daha önce sadece Irak'taki hava operasyonlarına katılan Fransa, Paris'teki terör saldırılarının ardından Suriye'deki DAEŞ hedeflerini de vurmaya başlamıştı.

 Cerablus'ta DAEŞ hedefleri bombalandı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'nin Cerablus kentinde terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombaladı.

Alınan bilgilere göre, koalisyon güçleri, Halep'e bağlı Cerablus kenti güneyindeki Amarna bölgesine hava saldırısı düzenledi. DAEŞ mevzilerine yönelik bombardıman sonrası bölgeden duman yükseldi. 

Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlama sesleri, Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesinden de duyuldu.

Bu arada güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri de devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...