Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AİHM Türk tutuklunun intiharını engelleyemeyen Fransa'yı mahkum etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AİHM Türk tutuklunun intiharını engelleyemeyen Fransa'yı mahkum etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, bir Türk tutuklunun ceza evindeki hücresinde intiharını engelleyemeyen Fransa'yı mahkum etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir Türk tutuklunun ceza evindeki hücresinde intiharını engelleyemeyen Fransa'yı mahkum etti.

AİHM, tam ismi açıklanmayan 1984 doğumlu Türk mahkumun babası B.İ.'nin, 2013 yılında Fransa aleyhine yaptığı başvuruyu bugün karara bağladı.

Mahkeme, Fransa'nın, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin yaşama hakkıyla ilgili 2. maddesini ihlal etiğine'' hükmetti.

Fransa, karar gereği başvuruyu yapan babaya mahkeme masrafları da içinde olmak üzere 26 bin 588 avro para cezası ödeyecek.

Yakından izlenmesi gerektiği uyarısı

Türk tutuklu, 2008 yılında tutuklu yargılanmak üzere Bordeaux cezaevine girdikten 12 gün sonra intihar ederek hayatına son vermişti.

Sorgu hakimi, cezaevi müdürüne yazdığı resmi notta, tutuklunun kendisine zarar verebileceği ve bu yüzden yakından izlenmesi gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Üç kişilik hücrede kalan Türk tutuklu, diğer mahkumların banyo yapmak için dışarı çıktığı sırada, hücresinde kendisini çarşafla asarak hayatına son vermişti.

Fransa'dan insan hakları ihlali

AİHM gerekçeli kararında, ''cezaevi yönetiminin tutuklunun cezaevine girişinden sonra sağlık kontrolünden geçirildiğine dair bir kanıt sunamadığını'' belirterek, ''hakimin yaptığı uyarıya rağmen tutuklunun intiharının engellenememesi yüzünden Fransa'nın insan hakları ihlalinde bulunduğuna'' hükmetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...