Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'nın saldırıları 2 bin aileyi yerinden etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'nın saldırıları 2 bin aileyi yerinden etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere yönelik 4 gündür yoğun şekilde sürdürdüğü hava saldırılarında 2 bin aile yerinden oldu.

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik 4 gündür yoğun şekilde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 bin ailenin yerinden olduğu bildirildi.

Halep Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Ammar Nasar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus jetlerinin 4 gündür Halep'in kuzeyinde yer alan Anadan, Hreytan, Beyanun ve Hayan beldelerini yoğun şekilde bombalaması sonucu 2 bin ailenin yerinden olduğunu belirtti.

"Ruslar 4 beldelerinde taş üstüne taş bırakmadı"

Rusların son 4 gün boyunca bu beldelerde yüzlerce hedefi vurduğunu kaydeden Nasar, ''Ruslar, Anadan, Hreytan, Beyanun ile Hayan beldelerinde taş üstüne taş bırakmadı. Halk saldırılardan dolayı güvenli bölgelere kaçıyor. Yaklaşık 1000 kişi Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etti'' dedi.

Göç edenlerin bir kısmının Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgeleri ile Halep'in batı kesimlerindeki güvenli gördükleri yerlere gittiğine dikkat çeken Nasar, rejim güçlerinin de karadan, muhaliflerin elindeki ilçe, belde ve köyleri bombaladığını aktardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...