Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ve Esed güçleri Halep'in kuzeyini kuşattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya ve Esed güçleri Halep'in kuzeyini kuşattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'in kuzey kırsalı ile merkezi arasındaki bağlantıyı kesen Rusya ve Esed rejimi, merkezi tamamen kuşatmaya çalışıyor.

Rusya'nın ağır hava bombardımanı desteğiyle Halep'te karadan ilerleyen Beşşar Esed güçleri, merkezi tamamen kuşatmaya çalışıyor. Rusya ve Esed'in hedefi, muhaliflerin merkezden İdlib ile bağlantıyı sağladıkları Kastillo-Anadan yolunu da ele geçirmek.

Cenevre'de Suriye krizine çözüm için görüşmelerin başladığı geçen pazartesiden bu yana özellikle Halep ve Lazkiye'nin Türkmendağı bölgesindeki hava saldırılarını artıran Rusya, Esed güçlerinin karadan ilerlemesine yardımcı olmuştu.

Dün itibarıyla Helep merkezdeki rejim güçleri, muhaliflerin Türkiye sınırı ile temasını sağlayan koridoru yararak batıda muhalif kuşatmasındaki Nubul ve Zehra beldelerine ulaşmıştı. Böylece Halep-Türkiye koridoru kesilmişti.

Rejimin PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolünde bulunan Afrin'in güneydoğu ucundaki Nubul ve Zehra'ya ulaşmasıyla, Halep şehir merkezi kuzeyden kuşatılmış oldu. Halep merkezdeki muhaliflerin, Türkiye sınırına 25 kilometre uzaklıkta, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki İdlib ili ile bağlantısı, muhaliflerin kontrolündeki Kastillo-Anadan yolundan sağlanabiliyor. Bu nedenle Rusya ve Esed'in hedefi, Kastillo-Anadan yolunu da ele geçirerek Halep merkezindeki muhalifleri tamamen kuşatmak.

Bu arada yerel kaynaklar AA'ya, muhaliflerin kuşatma sırasında Esed güçlerine ait bir tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiğini, Rusya'nın da bölgeye 250'den fazla hava saldırısı düzenlediği bilgisini verdi.

Rusya'nın ağır kayıplarının açıklanması yasak

Rusya Savunma Bakanlığı dün, Suriye'de "silahların kullanılması konusunda askeri danışmanlıkla" görevli bir Rus subayının, terör örgütü DAEŞ tarafından rejime ait askeri noktaya düzenlenen saldırıda öldüğünü iddia etmişti. 

Suriyeli muhalif kaynaklar ise Türkiye sınırındaki Türkmendağı bölgesinde, Rus ve rejim generallerinin dün bir araya geldiği toplantıya düzenledikleri baskında, 4'ü Rus, 4'ü Suriyeli olmak üzere 8'i general rütbesinde 15 askerin öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Bu arada geçen hafta Rusya'nın Suriye'de askeri yığınağını artırıp hava saldırılarına başladığı 30 Eylül 2015'ten bu yana çatışmalarda 109 askerini kaybettiği ortaya çıkmıştı. Rusya'daki kanunlara göre basın yayın kuruluşlarının askerlerin barış ve savaş zamanındaki ölümüne ilişkin haber yapması yasak. Rusya kanunları askerlerin ölümünü "devlet sırrı" olarak niteliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...