Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Afganistan'daki asker sayısını düşürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Afganistan'daki asker sayısını düşürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı General Campbell, yıl sonu itibariyle Afganistan’daki asker sayısını 5 bin 500 düşüreceklerini, fakat bu rakamla “çok az” yol kat edilebileceğini belirtti.

Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı General John Campbell, yıl sonu itibarıyla Afganistan’daki asker sayısını 5 bin 500'e düşüreceklerini fakat bu rakamın yeniden yapılandırılması gerekebileceğini söyledi.

Campbell, ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nin düzenlediği “Afganistan’daki durum” adlı oturumda konuştu.

Campbell, 2017'de Afganistan’da tutulacak 5 bin 500 askerle “çok az” yol kat edilebileceğini belirtti.

Yakında emekliye ayrılacak olan Campbell, "Görev süresi boyunca Başkan Barack Obama’nın isteği üzerine rakamı 5 bin 500’e emredildiği için düşürmeye çalışacağım” dedi.

Campbell, “Ben, Afganistan’da 9 bin 800 asker tutma taraftarıyım ve rakamı düşürmek için belirtilen süreye kadar bu sayıyı koruyacağım” ifadesini kullandı.

Afganistan’daki dinamikleri göz önünde bulundurduğunda bu yıl geçen yıldan daha büyük karışıklığın beklendiğini belirten Campbell, “Rakamların tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir” şeklinde konuştu.

Ayrıca Campbell, Taliban tarafından bir saldırı olmadığı sürece, Amerikan ordusunun Taliban’a saldırmayacağını ve bunun askeri değil fakat politik bir karar olduğunu söyledi.

Pentagon tarafından bugün yapılan açıklamada, Campbell’ın yerine John Nicholson’un getirileceği açıkladı.

Geçen senenin başında, Obama, Afganistan’da bulunan 9 bin 800 Amerikan askerinin yıl sonuna dek ülkede kalmaya devam edeceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...