Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu sinyali

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan'dan Suriye'ye kara operasyonu sinyali

DÜNYA Haberleri  / AA

Tuğgeneral Asiri, uluslararası koalisyon ile beraber DAEŞ'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna Suudi Arabistan'ın da katılmaya hazır olduğunu söyledi

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, uluslararası koalisyon ile beraber DAEŞ'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını bildirdi. Tuğgeneral Ahmed Asiri, El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, DAEŞ'e karşı hava operasyonlarını yürüten uluslararası koalisyonun Suriye'de DAEŞ'e karşı muhtemel kara operasyonuna Suudi Arabistan'ın katılmaya hazır olduğunu ifade etti. Yemen'deki Husilere yönelik yürütülen operasyonlar hakkında da konuşan Asiri, koalisyon gücü askerlerinin başkent Sana sınırları içine kadar ilerlediğini belirtti.

ABD'DEN OPERASYON AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Suudi Arabistan’ın terör örgütü DAEŞ’e karşı uluslararası koalisyona kara kuvvetleriyle katılma fikrini “memnuniyetle karşıladığını” belirterek, konuyu gelecek hafta Brüksel'de Suudi yetkililerle ele alacağını söyledi. Carter, Nevada’da askeri hava üssünde katıldığı programda gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bir soru üzerine Suudi Arabistan’ın kara operasyonuna katılmaya hazır bulunduklarına dair haberleri gördüklerini belirten Carter, “Gelecek hafta Brüksel’de Suudi Arabistan ve diğer 25 ülkeyle bu tür katkıyı görüşmeyi umuyorum” ifadesini kullandı.

Carter, DAEŞ’e karşı yürütülen kampanyayı hızlandırma isteği gösteren ABD’nin yanı sıra Suudi Arabistan yönetiminin de örgüte yönelik savaşta daha fazlasını yapma istekliliğini yansıttığını belirterek, koalisyonun diğer üyelerinin de aynı anda çabalarını artırması durumunda daha iyi iş çıkaracaklarını ve böylelikle örgütü yenilgiye uğratmanın kolaylaşacağını dile getirdi. Carter, “Dolayısıyla bu tür haberler çok memnuniyet verici. Suudi Arabistan savunma bakanı ile gelecek hafta bunu ve yapabilecekleri diğer tür katkıları görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” yorumunu yaptı.

Ashton Carter, Brüksel’de gelecek hafta yapılacak savunma bakanları toplantısının, DAEŞ’e karşı verilen mücadeleyi daha geniş tabanlı hızlandırmaya yardımcı olması için planlandığını kaydetti.
Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed Asiri, El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyon ile DAEŞ'e yönelik yapılacak muhtemel kara operasyonuna katılmaya hazır olduklarını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...