Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ Irak ve Suriye'de güç kaybediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DAEŞ Irak ve Suriye'de güç kaybediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, Irak ve Suriye'deki DAEŞ militanlarının sayısının 25 bine düştüğünü açıkladı.

ABD, Irak ve Suriye'deki DAEŞ militanlarının sayısının azaldığını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında daha önce 31 bin 500 olduğu tahmin edilen DAEŞ militanlarının sayısının 25 bine indiğini söyledi.

Militan sayısındaki azalmaya ABD ve koalisyon ortaklarının bölgede düzenlediği çok sayıdaki hava saldırısının neden olduğuna işaret eden Earnest, "DAEŞ, bölgedeki operasyonlarda büyük kayıp verdi. Irak ve Suriye'ye yabancı savaşçı akışını durdurmada kazanmaya başladığımız başarı da bu azalmada önemli bir etken. DAEŞ, kendisine savaşçı bulmakta eskiye oranla büyük güçlük çekiyor. Bölgeye yabancı savaşı akışının durdurulmasında uluslararası işbirliğinin öneminin farkındayız" dedi.

Earnest, "Daha önce bölgede 31 bin 500 DAEŞ militanı olduğu tahmin ediliyordu. Son istihbarat verilerine göre, bu rakamın 25 bine düştüğünü sanıyoruz. Bu, hala önemli bir tehdit oluşturmaya devam ettikleri, ancak sayılarının azaldığı anlamına geliyor. DAEŞ'in, bu ülkelerdeki siyasi istikrarsızlığı kendi menfaati için kullanmaya çalıştığını biliyoruz. İşte bu nedenle ABD, bu ülkelerdeki siyasi süreçlere destek vermeye büyük önem atfediyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...