Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türk taşımacılar Rusya'ya muhtaç kalmadı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türk taşımacılar Rusya'ya muhtaç kalmadı'

DÜNYA Haberleri  / AA

UND Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu, "Rusya'nın çıkardığı zorluklar sonrası Orta Asya'ya ulaşmak isteyen Türk taşımacılar Azerbaycan'dan bu bölgeye geçiyor. Rusya'ya muhtaç kalmadık" dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Rusya'nın çıkardığı zorluklar sonrası Orta Asya'ya ulaşmak isteyen Türk taşımacıların, Azerbaycan'dan bu bölgeye geçtiğini belirterek, "Orta Asya'ya ulaşma konusunda Rusya'ya muhtaç kalmadık" dedi.

Nuhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'da uçak krizi sonrasında tüm sınır ve iç gümrüklerde Türk ihracat ürünlerine karşı ortak ve senkronize bir hareket başlatıldığını vurgulayarak, Türk ihraç mallarını taşıyan Türk veya yabancı plakalı araçlara engeller getirildiğini söyledi.

Bu yıl hiçbir Türk sürücüsünün vize alamadığını aktaran Nuhoğlu, Rusya ile süregelen kriz nedeniyle Rusya üzerinden gerçekleşen 10 bin transit geçiş ile döviz sağlayan Türk karayolu taşımacılık hizmet sektörünün tehdit altında olduğunu anlattı.

"Orta Asya'ya Hazar Denizi üzerinden açıldık"

Nuhoğlu, Türkiye'den Orta Asya'ya yapılan taşımacılıkta Rusya'dan başka tek alternatif yol olan Hazar Denizi geçişinin kullanılmaya başlandığını söyledi.

Yeni güzergahın öncekine göre daha kısa olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, "Şu anda eskisine göre Orta Asya'ya aynı maliyetle ulaşıyoruz. Güzergah daha kısa olduğu gibi Ro-Ro seferleri tam kapasite ile yapılmaya başlanınca ve yeni sistem tamamen oturduktan sonra maliyetler de düşecek. Daha kısa ve ucuza Orta Asya'ya açılabileceğiz. Orta Asya'ya ulaşma konusunda Türk taşımacılar olarak Rusya'ya muhtaç kalmadık" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...