Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binlerce Suriyeli sınırda

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Binlerce Suriyeli sınırda

DÜNYA Haberleri  / İHA

Esad rejiminin saldırılarından kaçan binlerce Suriyelinin Türkiye sınırındaki bekleyişi sürüyor.

Halep kentine bağlı Azez ilçesi ve Babul Seiam Sınır Kapısı’ndaki bekleyişleri süren Suriyeli vatandaşlar için Türkiye’den gıda, çadır ve ihtiyaç malzemeleri gönderilirken, sağlık hizmetleri de veriliyor. Esad rejiminin Hizbullah ile karadan, Rus uçaklarıyla havadan saldırılarını yoğunlaştırması üzerine katliamdan korkan binlerce Suriyelinin can havliyle Suriye-Türkiye sınırına gelişi sürüyor. Halep’in Azez ilçesi ve Babul Selam Sınır Kapısı’nda binlerce Suriyeli Türkiye’ye geçmek için beklerken, Öncüpınar Sınır Kapısı kapatılarak Suriyelilerin gelişlerine izin verilmiyor.

GIDA VE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Diğer taraftan AFAD tarafından gıda kumanyaları, çadırlar ve temel ihtiyaç malzemelerini Suriye’ye gönderildi. Hasta olanlara da sağlık hizmeti veriliyor. Suriyelilerin İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kurulan Suriye’deki İğde, Azez, Babulselam ve Şemmarin kamplarına yerleştirilmesi sürüyor. İHH tarafından çadır kentler oluşturularak Suriyelilerin burada barınması için çalışıyor.

Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş başkanlığında bir askeri heyet gelişmeleri takip etmek için sabah saatlerinde Kilis’e geldi. Sınır birliklerinde incelemelerde bulunan Erbaş ve beraberindeki heyet, sınır birliklerinin komutanlarıyla bir toplantı yaptı.

Öte yandan, Esad rejiminin saldırılarından korkarak kaçan Suriyeliler için AFAD Nüfus Hareketi Yönetim Sistemi hazır hale getirildi. Olası tüm senaryolara karşı dinamik planlamalar yapan Başbakanlık AFAD, sistemin uygulamaya hazır tutulması için koordinasyonundaki kurumlara ‘mesaj emri’ gönderdi. Olası ihtiyaç için AFAD Barınma Merkezlerinde yeterli boş kapasite ayrıldığı bildirildi.

BM: On binlerce kişi Türkiye sınırında
BM, bugün yaptığı açıklamada en az 15 bin kişinin Halep’ten kaçtığını bildirdi. BM sözcüsünün yaptığı açıklamada, “En az 15 bin kişi Halep’in doğusundan kaçarken, on binlerce kişi de Türkiye’ye geçmek üzere sınırda bekliyor” denildi. Açıklamada, yerel kaynaktan alınan bilgilere göre Türkiye sınırının sivillere kapalı olduğu ve bu durumun acil tıbbi yardım gerektirdiği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...