Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail ABD'den 125 milyon dolar yardım alacağını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail ABD'den 125 milyon dolar yardım alacağını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik Heyeti Başkanı Gilad, "ABD, İsrail'e tünel tehdidiyle mücadelede yardım için 125 milyon dolar tahsis edecek" dedi.

ABD'nin, "Gazze sınırındaki tünellerle mücadele amacıyla" İsrail'e 125 milyon dolar tahsis edeceği bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi ve Güvenlik Heyeti Başkanı Amus Gilad, "ABD, İsrail'e tünel tehdidiyle mücadelede yardım için 500 milyon şikel (125 milyon dolar) tahsis edecek" ifadesini kullandı.

Tünellere yönelik "önleyici savaş" tekniğinin, pratik bir çözüm olmadığını belirten Gilad, "Gazze sınırındaki tüneller kullanılarak İsrail'e yönelik herhangi bir saldırı durumunda ordu, Filistinlilere, bedelini çok ağır ödeyecekleri bir operasyonla karşılık verecek" diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a, tünelleri İsrail karşıtı saldırılar için kullanması durumunda "büyük bir güçle" karşılık verecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...