HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Heniyye tutuklu gazeteci Kayk için uluslararası topluma çağrı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Heniyye tutuklu gazeteci Kayk için uluslararası topluma çağrı yaptı
Filistin, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, uluslararası toplumu Filistinli tutuklu gazeteci Kayk'ın serbest bırakılması için acil harekete geçmeye çağırdı.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, uluslararası topluma İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla 75 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kayk'ın serbest bırakılması için acil harekete geçme çağrısında bulundu.

Heniyye yaptığı yazılı açıklamada, "Uluslararası toplumu Kayk'ın serbest bırakılması ve hayatının kurtarılması için acil harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye ayrıca Filistin yönetimine Kayk'ın serbest bırakılması için üzerine düşen sorumluluğu üstlenme çağrısında da bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti'nden dün yapılan yazılı açıklamada tedaviyi reddeden Kayk'ın sağlık durumunun daha da kötüleştiği ve konuşma yetisini tamamen kaybettiği bildirilmişti. 

Muhabir: Zeynel Hilal Karyağdı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...