HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Halep'ten kaçan Suriyelilerin dramı yürek burkuyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'ten kaçan Suriyelilerin dramı yürek burkuyor
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ve Esed rejimi saldırılarından kaçan Suriyeliler, soğuk havada yürüyerek geldikleri Türkiye sınırında kurulan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Geçen eylülden bu yana fiili olarak Beşşar Esed rejimine destek olan Rusya'nın Halep ve çevresine yönelik bombardımanları nedeniyle evlerini terk eden Suriyeliler, Türkiye'ye doğru umut yolculuğuna çıkıyor.

Göçe zorlanan Suriyeliler, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla Türkiye sınırına yakın daha güvenli bölgelere geliyor.

Göç dalgası olasılığı üzerine harekete geçen İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ise Esselame Sınır Kapısında ve sınırın yaklaşık 20 kilometre içerisindeki bölgelerde çadır kentler oluşturmaya çalışıyor. İHH, yaklaşık 30 bin savaş mağduruna 3 öğün sıcak yemek veriyor.

"Dün 3 bebek öldü"

Suriyeli Nedime Şamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava saldırılarının artması üzerine 10 kişilik ailesiyle Halep'teki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

İHH'nın Türkiye sınırına yakın bölgeye kurduğu çadıra yerleştiklerini anlatan Şamil, "Mahallemiz Rus bombardımanı altında kaldığı için kaçmak zorunda kaldık. Yaklaşık 20 gündür buradayız. Havalar soğuk olduğu için çocuklarımız çok üşüyor hatta dün çevremizdeki çadırlarda kalan ailelerin 3 bebeği öldü" dedi.

Türkiye'den başka hiçbir ülkeye güvenmediklerini vurgulayan Şamil, batılı ülkelerden şimdiye kadar yeterli destek görmedikleri ifade etti.

Rusya'nın, Azez ilçesinin yaklaşık 2 kilometre ilerisini hedef almaya başladığını dile getiren Şamil, çocuklarının bomba sesinden uyuyamadığını vurguladı.

"Çok zor durumdayız"

Suriyeli Mahmut Muhammed ise Rus saldırılarının ardından 7 çocuğuyla kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgeye geldiklerini anlattı.

Çatışmalarda evlerinin yıkıldığını belirten Muhammed, "Çocuklarımla sığınacak bir yer arıyorum. Kaldığımız bölge güvenli değil. Gerçekten çok zor durumdayız, günlerimiz çamurun içerisinde geçiyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...