ABD pasaportundan vazgeçiyorlar

ABD pasaportundan vazgeçiyorlar

DÜNYA Haberleri

Vergi prosedürlerinin karmaşıklığı nedeniyle pasaportlarını iptal eden ABD dışında yaşayan Amerikalıların sayısı artıyor - Vatandaşlık ya da yasal oturum hakkından vazgeçen kişi sayısının geçen yıl, 2008'e göre 18 kat arttığı bildirildi

Ülke dışında yaşayan ABD pasaportu sahiplerinin karmaşık vergi prosedürleri nedeniyle giderek artan oranda pasaportlarını iptal ettirdikleri belirtildi.
CNN'de yer alan habere göre, geçen yıl ABD pasaportunu iptal ettiren kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 4 bin 279 oldu.
Dünyanın birçok bölgesinden insanların sahip olmak için büyük çabalar sarf ettiği, çekilişlere katıldığı ya da doğum için bu ülkeyi tercih ettiği ABD pasaportu, ülke dışında yaşayan ABD'lilere ise yük oluyor. Bunun nedeni ise vergi prosedürlerinin karmaşıklığı ve ağırlığı.
ABD pasaportu taşıyanlar, nerede çalışırlarsa çalışsınlar ya da yaşasınlar tüm gelirleri üzerinden belirli koşullar ve oranlarda ABD'ye vergi ödemek zorundalar. Bulundukları ülkelerde vergi ödeseler bile bunun belgelerini ABD'ye sunmak ve eğer fark oluşmuşsa bunu ABD'ye ödemek durumundalar.
2010 yılında yürürlüğe giren yasa da ABD pasaportluların ülke dışındaki bankalarda bulunan 10 bin doların üzerindeki paralarını ve mülklerini vergi kurumuna (IRS) bildirme zorunluluğu getiriyor.
Bu prosedürlerle uğraşmaktan bıkan, bu nedenle avukat ya da muhasebecilere para ödemek istemeyen ABD'liler çözümü pasaportlarını iptal etmekte buluyor. Bazı zengin ABD'lilerin de daha az vergi ödemek için vatandaşlıktan çıktıkları belirtiliyor.
ABD pasaportundan vazgeçen kişi sayısı 2008 yılında 231 iken yıllar içinde artarak geçen yıl 4 bin 279 kişiye çıktı. 2014'te bu sayı 3 bin 415 iken 2013'te 3 bindi.
Böylece geçen yıl ABD pasaportunu iptal ettirenlerin sayısı 2008'e göre 18 kattan fazla artmış oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...