Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Görüşmelerin devamı için çatışmalar yatıştırılmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Görüşmelerin devamı için çatışmalar yatıştırılmalı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Cenevre'de Suriye görüşmelerinin devam etmesi için ülkede çatışmaların yatıştırılması ve insani yardımların girişlerinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank–Walter Steinmeier, başkent Berlin’de Hırvatistan Dışişleri Bakanı Miro Kovac ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Suriye’deki rejim temsilcileri ile muhalefetin Cenevre’deki görüşmeleri sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

Bu konuda Münih’te perşembe günü bölgesel aktörlerin, Avrupalı, ABD ve Rus temsilcilerinin bir araya gelmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Steinmeier, “Cenevre’de rejim ve muhalefet arasındaki müzakere kapılarının yeniden açılması için Suriye'de çatışmaların yatıştırılması ve insani yardım girişlerinin sağlanması yönünde imkanların ve yolların aranması lazım" dedi.

Steinmeier, bunun perşembe günü gerçekleşecek toplantıda başarılmaması durumunda bu konuda bir toplantının daha yapılmasının gerekebileceğine işaret etti.

Suriye’de askeri bir çözümün bir alternatif olamayacağını, siyasi sürecin sürdürülmesi gerektiğini belirten Steinmeier, perşembe günü yapılacak toplantının hedefinin çatışmaların büyük ölçüde azaltılması ve insani yardımların girişlerinin sağlanması olacağını kaydetti.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Kovac da, Avrupa'ya sığınmacı akınının azaltılması için AB ülkelerinin daha verimli bir şekilde birlikte çalışması gerektiğini belirterek, Hırvatistan’ın bu konunda elinden gelen katkıyı vereceğini söyledi.

Hırvatistan’ın komşularıyla iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten Kovac, ülkesinin Bosna Hersek’in AB’ye yaptığı üyelik başvurusunu desteklediğini, ancak söz konusu üyelik sürecinin uzun olacağını ifade etti.

Öte yandan Steinmeier, Kovac’ı kabulünden önce Büyükelçi Joachim Rücker’i Alman hükümetinin Ortadoğu İstikrar Ortaklığı Özel Temsilcisi olarak tanıttı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...