'Suriye rejimi ve Rusya misket bombalarına son versin'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye rejimi ve Rusya misket bombalarına son versin'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ve Suriye rejiminin Suriye'de misket bombasıyla sivillerin öldürülmeye devam ettiğini belgeleyen İnsan Hakları İzleme Örgütü, buna son verilmesinin gerektiğini bildirdi.

Rusya ve Suriye rejiminin Suriye'de misket bombasıyla sivillerin öldürülmeye devam ettiğini belgeleyen HRW, buna son verilmesinin, 11 Şubat'taki Suriye toplantısının öncelikleri arasında olması gerektiğini bildirdi.

Merkezi New York'ta bulunan  İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye'deki misket bombalarıyla ilgili araştırma raporunda, 17 ülkeden oluşan Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun 11 Şubat'ta yapacağı toplantının öncelikleri arasında, "misket bombaları dahil sivillere yönelik gelişigüzel saldırıların" durmasının da bulunması gerektiği ifade edildi. 

HRW Ortadoğu Direktör Yardımcısı Nadim Houry, Suriye krizine bulunacak herhangi bir çözümün sivil halka yönelik gelişigüzel saldırılara da cevap vermesi gerektiği belirtti. Houry, Suriye ve Rusya'nın misket bombası kullanmaya son vereceklerini açıklamalarının iyi bir başlangıç olabileceğini ifade etti.

Rusya ve Suriye rejim güçlerinin düzenledikleri ortak saldırılarda misket bombası kullanmaya devam ettiği belirtilen HRW raporunda, Rusya ve Esed rejiminin misket bombası saldırılarının 5 ayrı vilayette en az 14 kez gerçekleştirildiği bildirildi. Raporda, saldırılarda 6'sı kadın 9'u çocuk olmak üzere en az 37 sivilin hayatını kaybettiği, onlarcasının da yaralandığı kaydedildi.

HRW, misket bombalarının Halep, Şam, İdlib, Humus ve Hama'daki saldırılarda kullanıldığını, Halep'teki saldırıların ardından 20 bin kişinin Türkiye sınırına doğru kaçmaya başladığını belirtti.

26 Ocak'tan bu yana 4 çeşit misket bombası kullanıldığı bilgisine yer verilen raporda, bu saldırılar listelenirken görgü tanıklarının ifadelerine de yer verildi.

Raporda, 27 Ocak 2016 saldırısından sonra Duma'da 3-O-8 misket bombasından kalma patlamamış O-10 bomba parçalarının bulunduğu belirtilerek bunların fotoğraflarına da yer verildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...