Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhammed Mursi: Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Muhammed Mursi: Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, "Bütün Mısırlıların cumhurbaşkanıyım. Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok" dedi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır'ın başkenti Kahire'de Mursi ve 10 sanığın, "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 

Duruşmada söz hakkı verilen darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılamayı kabul etmediğini söyledi.

Mahkemeyi değil, yargılanmayı reddettiğini ifade eden Mursi, "Bütün Mısırlıların cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığı görevine başladığım günden itibaren hiç bir İhvan kuruluşu ile görüşmedim. Mahkemenin beni yargılama yetkisi yok. İlk celsede söylediğim gibi mahkemeyi değil yargılanmayı reddediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmanın bugün devam edilmesine karar verdi. 

Mursi ve 10 kişi, "Katar adına casusluk" davasında ülkenin istihbarat birimleri, İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunları Katar ile paylaşmakla suçlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...