Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Birleşmiş Milletler (BM)’den Türkiye’ye ’şaka’ gibi çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Birleşmiş Milletler (BM)’den Türkiye’ye ’şaka’ gibi çağrı

DÜNYA Haberleri  / IHA

Birleşmiş Milletler’den (BM) şaka gibi çağrı geldi. Hiçbir Avrupa ülkesine çağrı yapamayan BM, Halep’ten kalan binlerce Suriyeli için Türkiye’ye ’sınırları açma’ çağrısında bulundu.

Halep’ten kaçarak Türkiye’ye giriş yapmak için sınırda bekleyen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor. Suriyelilerin sınırda bekleyişi devam ederken, BM Türkiye’ye çatışmadan veya zulümden kaçan insanları korumak için uluslararası yükümlülüklere uygun olarak sınırlarını açması çağrısında bulundu. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, Türkiye’nin 2.5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını dile getirerek, Türk yetkililerin ülkeye olası büyük akın karşısında kaygılarını anladığını dile getirdi. Spindler, “Türkiye zaten zayıf ve yaralıların ülkeye girişine izin verdi. Buna rağmen, birçoğuna sınırdan geçişi için izin verilmedi. Türkiye’den, Suriye’de tehlikeden kaçan tüm sivillere kapılarını açmalarını istiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...