Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moldova'da Rusya yanlıları hakimler binasını bastı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Moldova'da Rusya yanlıları hakimler binasını bastı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kişinev’de eylemlerine devam eden Rusya yanlısı muhalefet, Hakimler Yüksek Konseyi binasını bastı.

Moldova’da Rusya yanlısı muhalefetin eylemleri sürüyor. Başkent Kişinev'de muhalifler, Hakimler Yüksek Konseyi binasını basarak konsey başkanlığı seçimini engellemeye çalıştı.

Hakimler Yüksek Konseyi başkanlık seçimi esnasında Haysiyet ve Doğruluk Platformu lideri Andrey Nestase, Bizim Parti temsilcileri İlian Kaşu ve Nikolay Tsipoviç, onlarca kişiyle birlikte konsey binasına girdi. Seçimin yapıldığı salona giren protestocular, seçimi engellemeye çalıştı.

Protestocular tek aday ile seçime gidilemeyeceğini savundular. Eylemciler, seçimin birden fazla aday ile şeffaf şekilde yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti ise seçimin ancak adayların salonda hazır bulunması ile gerçekleşebileceğini açıklayarak, tek aday Mihail Poalelnuj’un hastalığı nedeniyle salonda bulunamamasından dolayı seçimin ertelenmesine karar verdi.

Moldova’da Rusya yanlısı muhalefet 20 Ocak’ta Pavel Filip hükümetinin Parlamento’da onaylanmasını protesto ederek, erken seçim talebiyle eylemlere başlamıştı. Birkaç hafta süren eylemler sonunda hükümete karşı strateji belirleyemeyen muhalefet, yürüyüş ve gösteri yapmaktan yorulan taraftarlarına “beklemeleri” çağrısında bulunmuştu.

Filip hükümet ise göreve başlar başlamaz ülkenin en önemli sorunlarından biri olan bankacılık sektörü ile ilgili önlemler alacağı sözünü vererek, ülkenin ekonomik krizden çıkması için gereken atılımları gerçekleştireceğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...