Hong Kong'da çıkan olaylarda 90 polis yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hong Kong'da çıkan olaylarda 90 polis yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hong Kong'da seyyar satıcılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede 90 polis yaralandı, 54 kişi gözaltına alındı.

Şinhua ajansının haberine göre, Hong Kong'un Mong Kok bölgesinde güvenlik güçlerinin seyyar satıcılara yaptığı müdahalede gerilimin artmasıyla çıkan arbedede yaralanan polis sayısının 90'a çıktığı, en az 54 kişi gözaltına alındı.

Bölgenin işlek ticari bölgesi Mong Kok'ta güvenlik güçleri tarafından seyyar satıcılara yönelik sabaha doğru gerçekleştirilen müdahaleye 300'e yakın kişi taş ve sopalarla karşılık vermişti.

Çıkan olaylarda, polis araçlarının yanı sıra kamu mallarına da zarar verildiği, gelişmeleri takip eden 4 gazetecinin de yaralandığı bildirildi.

Hong Kong Emniyet Müdürü Lo Vay Çung, düzenlediği basın toplantısında, yapılan incelemelerde olaylar öncesinde hazırlık yapıldığının ve insanların bölgeye araçlarla getirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...