'İran terörü destekleyen ülkelerin başında geliyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İran terörü destekleyen ülkelerin başında geliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper, “İran, terörü destekleyen ülkelerin başında gelmeye devam ediyor. İran’ın terör ortaklarından Hizbullah, ABD’nin ve ortaklarının menfaatlerine bir tehdittir” dedi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'nde gerçekleştirilen "Küresel Tehditler" oturumunda, ülkenin ulusal çıkarları çerçevesinde öne çıkan güvenlik ve istihbarat konularıyla ilgili senatörlerin sorularını cevaplandırdı.

DAEŞ'in, Suriye ve Irak dışında Libya ve Afganistan gibi ülkelerde de yeni alanlar kazanma çabasında olduğunu ifade eden Clapper, el-Kaide'nin de son dönemde Afganistan'ın belli bölgelerinde güç kazandığını belirtti.

"DAEŞ, ABD ve AB'ye saldırılarda bulunabilir"

DAEŞ'in küresel anlamdaki etkinliğinin el-Kaide'yi geride bıraktığını, örgüte 2015'te batılı ülkelerden 6 bin 600 militanın katıldığına dikkati çeken Clapper, "Şu anda en önde gelen tehdit olan DAEŞ, bu yıl içinde ABD ve AB'ye saldırılarda bulunabilir" dedi.

"İran'ı takip ediyoruz"

Konuşmasında İran hakkında da yorum yapan Clapper, “İran terörü destekleyen ülkelerin başında gelmeye devam ediyor. İran’ın terör ortaklarından Hizbullah, ABD’nin ve ortaklarının dünya genelindeki menfaatlerine bir tehdittir” diye konuştu.

CIA Direktörü James Comey ise "İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasıyla kasasına girecek paranın bir bölümünün terörün finansmanına gidip gitmeyeceğine" ilişkin bir soruya CIA Direktörü Comey, "Bunu takip ediyoruz ve edeceğiz; şu anda elimizde böyle bir gösterge yok" dedi.

Oturumda, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü John Brennan, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Direktörü Michael Rogers ve Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) Direktörü Vincent Stewart da senatörlerin güvenlik konularına ilişkin sorularını yanıtladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...